Rihat Minda


Sunday, 21 October 2012

ABBY ngerikan UMNO Batu Rakit Terengganu
Posted on Saturday, October 20 @ 13:00:00 MYT 
Dilulus untuk paparan oleh Juragan

BeritaBlog Pas Batu Rakit

19 OKT 2012 - Sekali lagi DUN Batu Rakit digegarkan dengan sesi serangan maut. ABBY ABADI telah turun berkempen membantu PAS DUN Batu Rakit ranapkan lagi kubu-kubu umno di DUN Batu Rakit. Sesi pertama ialah Sepetang Bersama ABBY di Kg Kubur Timah merupakan aset umno. 

Ternyata aura ABBY telah berjaya menarik minat pengundi Kg. Kubur Timah untuk mendengar dan melihat sendiri mengapa dan bagaimana ABBY telah bersama-sama PAS memperjuangkan ISLAM.

SEPETANG BERSAMA ABBY


Disambut mesra


Tak loket tenaga


Berujar mesra


Peminat hadir dengan ceria

Sesi kedua ABBY telah menjadi jemputan Badan Kebajikan Batu Rakit sempena Makan Malam untuk dana Badan Kebajikan Batu Rakit. 20 buah meja telah ditempah dan berjaya memungut sumbangan sebanyak RM 10000. Pihak MTD bersyukur dengan penghijrahan ABBY bukan sahaja memberi kesedaran kepada ramai orang tapi turut membantu dalam amal kebajikan.

MAKAN MALAM BERSAMA ABBY


Makan malam dan menderma


ABBY dan penderma

Sesi ketiga ialah sesi Bicara Jom,berubah bersama. Sesi telah berlangsung di kubu kuat umno iaitu di Kg. Gelung Gajah Padang Kemunting Batu Rakit Terengganu. Kampung ini merupakan kampung YB Khazan ADUN Batu Rakit. ABBY berjaya sekali lagi meranapkan kubu kuat umno Batu Rakit. Lebih 2 ribu orang telah hadir . Sejarah bagi DUN Batu Rakit. Kehadiran seperti itu bermakna sokongan umno di Terengganu semakin menguncup khasnya di DUN Batu Rakit.

`BICARA` JOM BERUBAH BERSAMA


Bicara mesra


Pengundi sedar hadir


Peminat Setia


Biar berdiri asal ubah bersama ABBY

Semoga segala perancangan untuk memenangkan ISLAM di bumi Teregganu ini terus mendapat pertolongan dari ALLAH Yang Maha Agung. ALLAHUAKHBAR!!!!!!!

Sumber: pasdunbaturakit.blogspot.com 
PENTING : Tips Kuasa Rakyat Elak Saman Aes
Posted on Sunday, October 21 @ 00:00:00 MYT 
Dilulus untuk paparan oleh lararatu

ArtikelOleh: dukunPasir

"Jika bantahan dari ahli Parlimen dari BN dan pembangkang sendiri macam tak di hiraukan oleh kerajaan untuk menangguhkan SAMAN AES INI , kini tiba masanya kita pula bertindak, jangan INGAT RAKYAT BUTA ILMU... kita bukan nak ajak pergi berperang... ANGKAT SENJATA, cara tu tak dipakai lagi... tapi kita lawan guna ILMU... barulah RAKYAT CERDIK!!

Banyak kenyataan yang dikeluarkan termasuk oleh JPJ -ALASAN UTAMA IALAH UNTUK MENGELAKKAN KEMALANGAN ATAU MENGURANGKAN KADAR KEMALANGAN.....BAIK! KITA TERIMA ..... Sebab tiada siapa pun dalam dunia ni bila memandu NAK KEMALANGAN !! Ker ada yang naik kereta bawa keluarga lepas tu sesaje pergi LANGGAR SUPAYA KEMALANGAN SAMPAI MATI?? Tak ada pun kan...

GUNA ILMU yang penulis katakan tadi ialah kita gunakan PERISIAN YANG DAPAT KESAN AES ......ulang lagi sekali PERISIAN ATAU SOFWARE YANG BOLEH KESAN KEDUDUKAN AES... MAKSUDNYA jika didepan kita tu nanti ada kamera AES, kita akan terima ALERT ATAU AMARAN DARI GPS ATAU HP yang kita gunakan ......

Mudah bukan? Jangan esok JPJ atau syarikat pengendali SAMAN AES ini HARAMKAN PULA PENGGUNAAN PERISIAN INI , sebagaimana haramnya memakai baju KUNING ......SEBAB RAKYAT JUGA ADA ALASAN jangan ingat mereka saja ada ALASAN BILA NAK LAKSANAKAN AES....Kami RAKYAT PUN ADA ALASAN......

ALASAN KAMI... SISTEM @ PERISIAN INI BUKANNYA NAK MENYURUH KAMI MEMANDU MAKIN LAJU? Tak kanla rakyat jadi bangang pula BILA BUNYI AMARAN DARI HP ADA KAMERA AES DIDEPAN , Rakyat akan memandu lagi laju... MESTILAH KAMI MEMANDU MAKIN PERLAHAN..... Bila memandu perlahan DAPATLAH ELAKKAN KEMALANGAN DAN DAPATLAH ELAKKAN SAMAN. Kan JPJ DAN SYARIKAT PENGENDALI dah dapat targetnya nak kurangkan kemalangan dari PERISIAN YANG RAKYAT GUNA ini dan Rakyat pula selamat dari DISAMAN.... win win situation!!

ALASAN KE DUA, PERISIAN NI MEMBANTU KITA BERINGAT KERANA SUDAH HAMPIR KAWASAN YANG SELALU BERLAKU KEMALANGAN(SEBAB JPJ KATA LETAK KAMERA AES NI DIKAWASAN KEMALANGAN KAN) JADI KAN ELOK DAN BERGUNANYA PERISIAN NI?? TAK KAN LAH PERISIAN NI DAPAT MENJEJASKAN KESELAMATAN NEGARA? ATAU MENYEBABKAN KETEGANGAN KAUM?? 

JADI TIADA ALASAN UNTUK KERAJAAN ATAU JPJ ATAU SYARIKAT PENGENDALAI NAK HARAMKAN PENGGUNAAN PERISIAN INI KECUALI MEREKA MEMANG NIAT NAK UNTUNG DAN MENINDAS RAKYAT!!!! 

DAH FAHAM? oK KLIK SINI UNTUK MENDAPATKAN PERISIAN ALERT AES INI

KLIK SINI PULA UNTUK LIHAT LOKASI KEDUDUKAN KAMERA AES 

RAKYAT RAKYAT YANG ADA KEMAHIRAN UNTUK CIPTA PERISIAN MACAM NI DI ALU ALUKAN .....TOLONG MENOLONG DAN KITA SAMA SAMA TUNJUKKAN KUASA RAKYAT!!

KLIK SHARE ATAU LIKE UNTUK KONGSIKAN ARTIKEL 

ini supaya kita bantu sesama kita ....

SUMBER : http://jomgelakla.blogspot.com/"
 

FEEDJIT Live Traffic Map

Blog Archive