Rihat Minda


Saturday, 11 August 2012
BUKANKAH IA CUKUP JELAS DAN CUKUP NYATA?

MAKA PILIHAN KINI DI TANGAN ANDA!


Laporan sebelum ini
klik untuk baca

Friday, 10 August 2012


Doa dan pesan Ustaz Azhar buat pejuang R

http://jeminghassan.blogspot.com,10 Ogs 2012

Aku secara mata ke mata bertanya tentang penggunaan simbor R yang kononnya menyerupai simbol Kristian. Ustaz Azhar bertanya apakah maksud simbol itu dan mengapa menggunakan simbol itu.

" Ini simbol R kepada yang digunakan orang kurang upaya Ustaz. Seluruh dunia menggunakan simbol ini dan yang membawa maksud huruf R dan kami NGO Royalti menggunakan  simbol ini membawa kepada R untuk ROYALTI"

" Takde masalah, guna je" Itu adalah jawapan ringkas Ustaz Azhar apabila ditanya mengenai simbol R. Mungkin kerana penjelasan awal yang aku nyatakan.  Ustaz Azhar juga sempat mengayakan simbol R dan sempat bergambar dengan aku.

Alhamdulillah,  maka kebimbangan aku pun berkurangan selepas mendengar jawapan ini daripada seorang Ustaz. Jika masih ada juak-juak yang tidak berpuas hati dengan simbol R, berikan aku seorang Ustaz yang boleh dipercayai. Aku sudah mendapat penjelasan daripada seorang Ustaz yang sememangnya dikenali dalam Malaysia ini.

Sebelum berpisah, aku sempat meminta Ustaz Azhar mendoakan semoga perjuang kami menuntut ROYALTI diberi kemenangan.  Ustaz Azhar sempat berpesan kepada aku supaya  jangan layan sangat orang gila dalam perjuangn ini. Dalam maksudnya dan memang tepat kerana sejak dua menjak ni ramai sangat orang gila yang menentang perjuangan ROYALTI ini.

Logo Merdeka PR, Menarik!!

http://www.ekeleh.com,09 Ogs 2012
Logo rasmi sambutan ulangtahun kemerdekaan ke-55 oleh Pakatan Rakyat. Logo tersebut dipilih dari pereka Ilusenidesign.com. Tentu Rais Yatim jeles!!
Nampak agak menarik dan tak menampakkan milik sesiapa, hanya milik rakyat Malaysia!!

'Fatwa' Utusan: DAP buat 2 laporan polis

Muhammad Faizal,10 Ogs 2012

PETALING JAYA:
 Penasihat DAP Lim Kit Siang memaklumkan dua laporan polis telah dibuat berhubung laporan muka depan akhbar Umno, Utusan Malaysia yang bertajuk 'Haram Sokong DAP' kelmarin.

Menurutnya laporan polis itu dibuat masing-masing di di Pulau Pinang dan juga di Perak.

"Apa yang dipaparkan itu merupakan satu tindakan yang tidak bertanggungjawab serta merupakan satu jenayah yang besar berbentuk hasutan.

"Kita telah membuat laporan polis di Pulau Pinang dan Perak terhadap apa yang disiarkan," katanya pada satu sidang media di Ibu Pejabat PKR semalam.

Membidas laporan itu Kit Siang juga berkata, DAP tidak pernah menentang Perlembagaan Persekutuan khususnya kedudukan Islam sebagai agama rasmi negara ini dan apa yang dinyatakan oleh akhbar tersebut tidak benar serta fitnah.

"Pendirian DAP jelas kita menerima dan hormat di dalam Perlembagaan Islam adalah agama rasmi.

"Malah pendirian kita tetap sama dengan Umno yang mana pendirian Perdana Menteri sebelum Tun Mahathir Mohamad telah mengatakan Malaysia negara sekular dan Islam adalah agama rasmi," katanya.

Tegasnya, tindakan utusan itu tidak bertanggungjawab dan hanya untuk memecahbelah rakyat Malaysia.

Sehubungan itu beliau mendesak Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menyatakan pandangan terhadap sikap Utusan itu.

Pelampau agama


Sementara itu, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan laporan Utusan yang juga lidah rasmi Umno itu sebagai lebih kepada kempen pelampau agama.

"Hanya kerana DAP tidak menyokong negara Islam dan hudud maka mereka kata sokong DAP adalah haram.

"Kenapa tidak kepada MCA yang juga jelas menentang negara Islam dan Hudud, malah Umno juga turut tidak mahu melaksanakan hudud di negara ini," tegas Anwar.

Katanya, Pakatan Rakyak akan terus mengekalkan kedudukan Islam sebagai agama persekutuan dan mempertingkatkan penghayatan Islam dalam masyarakat serta negara bukannya melempar tuduhan sedemikian demi kepentingan politik sempit.


Ribuan sertai qiam bersama Sultan Kelantan

Harakahdaily,10 Ogs 2012
KOTA BHARU: Ribuan rakyat negeri Kelantan tidak melepaskan peluang untuk menghidupkan Ramadhan bersama Sultan Kelantan dalam program Qiam With Me di Istana Negeri di sini malam tadi.

Program julung-julung kali diadakan itu menerima sambutan luar biasa rakyat yang mahu bersama sultan kesayangan mereka Sultan Muhammad V.

Suasana malam tadi menyaksikan Dewan Jubli Perak, di Istana Negeri, Kubang Kerian itu penuh malah kesemua khemah diluar dewan juga sesak.

Program Qiam With Me bermula dengan Solat Isyak kemudian diteruskan dengan solat Terawih bersama Sultan Muhammad V.

Turut hadir pada program itu, saf kepimpinan negeri termasuk Menteri Besar Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Selepas solat Isyak, program diteruskan dengan kuliah agama yang disampaikan penceramah popular dari Terengganu Ustaz Azhar Idrus sebelum masing-masing diberikan masa untuk berehat.

Program seterusnya dimulakan pada jam 4 pagi untuk qiamullail sehingga sahur dan kemudiannya solat Subuh secara berjemaah.

Berikut adalah antara-gambar sekitar program itu malam tadi.


FEEDJIT Live Traffic Map

Blog Archive