Rihat Minda


Sunday, 27 June 2010

Seronoknya jadi 'alamak' ! Alphard misti mari..!

By albanjari at Sunday, June 27, 2010, 11:08 AM


Jika kumpulan G40 ini digelar ulamak muda, mesti ada ulamak tua, siapa ulamak tua, shahidan kassim ke ulamak tua, tersenggih senggih ulamak muda depan pm seperti kaldai lepas angkat barang. masuk umno bukan untuk politik, kalau masuk umno tak berpolitik apa guna masuk umno, masuk ngo lagi baik tak pun badan badan dakwah bebas lagi baik.

Tetapi yang betulnya kalau masuk umno kepala agung senang dapat, sekali berceramah dapat 1k kalu 10 kali mau sah 10k boleh dah..dapat pakai alphard tu, pakai notebook and broadband, tak payah masuk cc nak uploadkan tulisan buang masa tu. Kerja senang, tidur senang, duit pun senang ! Tak payah nak berlakon baik, kami masuk umno kerana kemudahan yang disediakan oleh Umno. Alangkah baiknya ulamak muda berterus terang.

Ulamak muda yang masuk Umno ini hanya perlu bercerita sekadar ilmu haid dan nifas sahaja dan boleh digelar ulamak muda. Ulamak muda masuk Umno atas daya usaha shahidan kasim yang makin terpinggir dari arus perdana. Yang betulnya kisah ulamak muda masuk umno dibaca begini, shahidan kassim bersama 40 ulamak muda, macam hikayat seribu satu malang. dari 100 dah tinggal 40 mana lagi 60. 60 dah hanyut atau kena tipu dan tertipu. Akhirnya yang 40 sahaja yang sanggup masuk ke dalam umno.

Berbahagia le ulamak muda ini, mungkin akan dijadikan calon di PRU13 akan datang sebagaimana ustaz sepak tong. Tapi ustaz sepak tong salah tempat jadi calon. Sepatutnya ustaz sepak tong jadi adun saja, mungkin boleh jadi KM Penang kot ! selanjutnya baca di sini
Friends of Pakatan ditubuh di London
Posted on Saturday, June 26 @ 01:00:00 PDT
Dilulus untuk paparan oleh teori

Berita Sumber HarakahDaily

KUALA LUMPUR, 25 Jun: Friends of Pakatan, sebuah persatuan penyokong dan pendokong Pakatan Rakyat telah ditubuhkan di kota raya London, kata Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharudin Mat Isa.Beliau yang baru sahaja pulang dari London berkata, persatuan tersebut adalah gabungan profesional rakyat Malaysia yang menginap dan bekerja di United Kingdom yang mewakili semua kaum Melayu , Cina dan India.Menurutnya, satu pertemuan bersama jawatankuasa penaja persatuan tersebut telah diadakan di kotaraya London baru-baru ini sempena dengan lawatan beliau ke United Kingdom (UK).

Katanya, majlis pelancaran Friends of Pakatan akan dilakukan pada awal Julai depan dengan dihadiri oleh pemimpin Pakatan Rakyat.

Menurutnya, Friends of Pakatan adalah satu lagi perkembangan positif tanda sokongan rakyat Malaysia terhadap Pakatan Rakyat.

“Ini adalah kerana persatuan ini menggabungkan rakyat Malaysia yang berbilang bangsa di luar negara,” katanya kepada Harakahdaily.

Tambahnya, dalam pertemuan bersama jawatankuasa penaja persatuan tersebut, mereka telah memberikan komitmen yang cukup tinggi untuk bersama Pakatan bagi menyumbangkan kepakaran mereka membangunkan negara bersama dengan Pakatan.

“Selepas dari UK, mereka bercadang untuk melebarkan lagi Friends of Pakatan ke negara-negara lain seperti di Eropah dan juga di Amerika Syarikat,” ujarnya lagi.

Menurutnya lagi, pengerusi jawatankusa penaja persatuan tersebut, seorang juruterbang sebuah syarikat penerbangan di UK memaklumkan bahawa setakat ini mereka telah berjaya menghimpunkan seramai tiga ratus penyokong dan yakin lebih ramai akan menyertainya selepas majlis pelancaran nanti.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Bachok baru kembali dari lawatan selama seminggu ke UK bagi menghadiri beberapa siri jemputan organisasi Islam di sana.

Beliau telah dijemput berucap pada seminar The Future of The Muslim Ummah; Hopes and Challenges anjuran Islamic Unity Forum di London.

Nasharudin juga dijemput sebagai tetamu di Muslim Council of Britain di London.

Timbalan Presiden PAS itu kemudiannya ke bandar Nottingham sebagai tetamu kepada sebuah badan kebajikan Islam yang dikenali sebagai Muslim Hands International.

Di Nottingham, beliau turut diminta berucap di Masjid University of Nottingham.

Ustaz Nasharudin juga turut ditemubual selama satu jam oleh TV Al-Hiwar, sebuah rancangan TV berbahasa Arab yang berpusat di London.

FEEDJIT Live Traffic Map

Blog Archive